0 artikels in winkelwagen.

Lees Hilde's shapewear reviews

Terug naar het overzicht

Hilde van Riet
Geboren in 1983
Beroep Ambtenaar
Woonplaats Londerzeel
Maten 42-74D

3 jaar geleden startte ik een blog over lingerie en badmode. Mijn interesse evolueerde van “aanbod" tot "hoe dragen deze bij tot een eigen stijl?” Ik specialiseerde me verder in kleur- en stijladvies. Met een 40 boven en +/- 42 onder sta ik niet met alles even flatterend. Aandacht trekken dus naar mijn bovenlichaam. Een goede BH en slip vormen mijn basis voor een goede outfit. Mijn probleemzone is vooral heupen en billen.


Onzichtbaar Afslankbroekje van IMEC Corrigerend Ondergoed

Datum: 25-12-12 - Vandaag wilde ik graag een strakke legging aantrekken en bedacht dat dat de ideale gelegenheid was om het afslankbroekje van IMEC uit te proberen! Zoals wel meer het geval is bij shapewear, is het aanvankelijk even trekken om het het broekje tot op de juiste plaats te krijgen. Laat me even weergeven wat het shapewear broekje precies doet. Het broekje zit bovenaan ten opzichte van m'n buik wat lager, maar voor mij hindert dit niet. Het broekje komt immers net hoog genoeg om wat support te geven aan de rug en zo een mooie rechte houding te benadrukken. Het afslankbroekje corrigeert subtiel de heupen, de billen en de bips. Vooral door het in de verf zetten van de bips is dit broekje een topper! Hij geeft de bips een zekere boost, waardoor ze een mooie ronde en extra stevig ogende vorm krijgen. Daarnaast zijn er geen geen overgangen zichtbaar daar waar de shapewear overgaat op het lichaam: prima dus! De stof van het IMEC broekje voelt zeer aangenaam, licht en natuurlijk aan. Dit shapewear broekje is voor mij een echte topper en heeft net mijn zelfvertrouwen ook weer een stevige boost gegeven.

Shapewear onderjurk met beugel bh van Body Wrap Correctie Ondergoed

Datum: 18-12-12 - Kleedjes zijn de favoriete stuks uit mijn garderobe. Vandaar ook dat ik zeer benieuwd was om te weten hoe deze shapewear onderjurk van Body Wrap paste. Misschien zou zo'n shapewear kleedje wel tot mijn persoonlijke favorieten gaan behoren… Om dit type shapewear uit te proberen, nam ik een kleedje uit mijn garderobe dat altijd al wat strak zat ter hoogte van de heupen en bips. Het aantrekken van het shapewear kleedje vereiste een beetje behendigheid, maar eenmaal je het trucje (langs boven aan, dan mooi naar beneden trekken) doorhebt, is het helemaal niet moeilijk. Wanneer ik mijn eigenlijke kleedje aantrok, zag ik meteen een verschil. Mijn silhouet was meer gestroomlijnd en mijn vrouwelijke vormen kregen daarbij extra vorm. In mijn geval werd de taille via het shapewear-kleedje niet echt geshaped, omdat mijn taille al erg smal is. Hierdoor kwam mijn taille wat meer in balans in met de heupen, billen en bips, die daarentegen wel effect van de shapewear ondervonden. Een mooier silhouet in combinatie met mijn kleedje: dat is uiteraard de bedoeling ! Wandelen met het strakke shapewear kleedje viel heel goed mee: geen naar-boven-kruipende stoffen! Dit shapewear kleedje is bij deze mijn favoriet geworden en zal dat blijven! Zeker een aanrader om toe te passen bij bijzondere of feestelijke gelegenheden. Op de foto's hiernaast, zie je nog even het verschil met (rechts) en zonder (links) de shapewear onderjurk. Ik weet alvast zeker voor welke versie ik kies!

Figuurcorrigerende body van Body Wrap Correctie Ondergoed

Datum: 10-07-12 - Een body is iets wat ik mezelf normaal gezien niet dagelijks zie dragen, maar misschien zou deze bijzondere shapewear body hierin wel verandering brengen? Bij het aantrekken was ik verbaasd dat ik de body langs onder kon aantrekken. Meestal probeer ik het passen van kleding via mijn probleemzones te vermijden, maar door de sterke elasticiteit van de body bleek dit geen probleem te zijn. Wat is nu mijn eerste indruk bij het aantrekken van deze shapewear body: hij sluit mooi aan bij het lichaam, snoert niet in bij de schouders, geeft een licht minimaliserend effect bij de buste en het buikje en hij voelt aangenaam aan. Op vlak van esthetiek moet ik toegeven dat de body op zich er niet echt heel bijzonder uitziet. Maar uiteindelijk is het niet de bedoeling om shapewear te tonen. Het is uiteraard het effect met de bovenkleding dat bekeken moet worden en net dit zit zeer goed. De brede V-halsuitsijding van de body komt erg laag en lijkt mij geschikt om onder wel wat zomertopjes te dragen. Zelf koos ik ervoor om de body te dragen met een halterkleedje. Op de foto's is het effect te zien van mijn outfit zonder body (links en midden) en mijn outfit met body (rechts). Zelf heb ik heb vooral effect ondervonden bij de bips, die wat er wat meer gestroomlijnd uitzien. Om effect te hebben op de heupen kwam de body wel wat te hoog. Hierdoor tekent de body dan ook geen randen af. De body zorgt ervoor dat mijn kleedje mooier (meebepaald met minder rimpeltjes) aanpast. Ik wilde toch wel even wat langer uitproberen hoe de body zat en heb hem aangehouden voor een namiddaguitstapje, waar wel wat wandelen aan te pas kwam. Ik moet toegeven dat de body aangenaam bleef zitten en ik na een tijdje gewoon niet meer wist dat ik een body aanhad. Zeker een positieve ervaring :-)

Corrigerend Ondergoed - Corrigerende slip voor platter buikje van Body Wrap

Datum: 09-06-12 - Een dagje shoppen in het Leuvense, leek mij de ideale gelegenheid om de shapewear slip van Body Wrap nogmaals te dragen. Deze corrigerende slip kwam een stukje boven mijn navel en had een kort pijpje dat een stukje reikte over de rand van de bips en toeneigde naar de billen. De plaats waar de slip kwam werd goed ingepakt en gaf een verslankend en verstevigd effect. Alleen de overgang naar de billen toe, zat bij mij niet zo goed: deze kwam in mijn geval namelijk net uit op het breedste punt van mijn heupen. Wat voor mij een heel positief punt is, is dat de slip goed blijft zitten, zonder op te rollen. Een duidelijk teken dat de slip wat "spannend" mag aanvoelen, zonder dat ze te klein is. Hoewel ik normaal gezien zweer bij katoen voor slips, mogen de comfortabele stofjes van Body Wrap shapewear er zeker zijn. Ik heb deze corrigerende slip gedragen met daarboven een zwierig rokje, waardoor je eigenlijk het shapend effect van de slip minder kon zien. De overgang tussen het afgeslankte deel bij de heupen en het breedste deel van mijn heupen was namelijk vrij abrupt en daarom wat minder flatterend. Ik ben overtuigd van het verstevigend en verslankend effect van shapewear, alleen lijkt het me interessant voor personen met mijn figuur om eerder een langer type van shapewear afslankbroekje uit te proberen (eentje dat eindigt op de bovenbenen). Ik hoop dat daarmee het effect van de overgang wat minder duidelijk zichtbaar wordt.

Corrigerend Ondergoed - Corrigerende slip voor platter buikje van Body Wrap

Datum: 05-06-12 - Ik had op mijn eigen blog al wel eens over shapewear geschreven, maar nooit vanuit eigen ervaring. Ik was dan ook super benieuwd om zelf eens te ervaren hoe shapewear aanvoelt en om te ondervinden of het al dan niet het beloofde effect heeft. De slip voelde wat strak aan bij het aantrekken, dat me meer dan normaal lijkt voor shapewear :-) echter na een minuutje of twee was het strakke gevoel verdwenen en had het plaats gemaakt voor een gevoel van ondersteuning van de bips. Ik heb in die zin zelfs het gevoel dat de slip gerust nog wat strakker had mogen zitten en dan had ze misschien voor nog wat meer ondersteuning gezorgd. Belangrijk detail is dat ik deze slip gedragen heb bij een lekker warm weertje. Voor het schrijven van deze reactie, heb ik mij met mijn laptop half in de schaduw en de zon geplaatst en kon ik dus echt wel genieten van het mooie weer. De corrigerende slip bleef mooi zitten en gaf geen opgesloten gevoel, zoals ik eerst vreesde. Meer nog: de slip bleef aangenaam om dragen en bleef ook perfect zitten. Deze slip komt hoger uit bij de buik en meerbepaald tot net onder de navel, waardoor het makkelijk een onderbuikje kan verstoppen. Nu, hier heb ik zelf niet veel effect van ondervonden omdat dit niet zozeer een probleemzone is bij mij. Mijn bips daarentegen worden wel in zekere zin onder controle gehouden, hoewel ik de indruk heb dat achteraan de randen van de slip wel degelijk zichtbaar zijn. Een minpunt voor mij persoonlijk is de uitsnijding van de slip langs de kant van de heupen. Waar de slip komt op mijn heupen is er een verslankend effect, echter daar waar de slip eindigt zie je toch wel een zekere overgang. Dit heb ik dan weer niet bij bepaalde, niet-corrigerende, slips. Op de linkse foto zien jullie het effect van de corrigerende slip en rechts dat van een gewone rioslip. Dat de overgang tussen de corrigerende slip en het lichaam zichtbaar is, is wel spijtig want wanneer ik echt een strak kleedje of broek zou aantrekken zou je de overgang zien, en dat is niet de bedoeling. Dat dit broekje op dit vlak minder goed zit heeft vooral te maken met mijn peervormig figuurtype waarbij mijn heupen bovendien nog eens laag zitten. Een persoon waarbij de heupen wat meer ter hoogte van de bips komen, zal dit effect vermoedelijk niet zo hebben.

  Bezig met laden...